Iskolás kor

Általában iskolás korban válnak az emberek leggyakrabban szemüvegessé. Elsőosztályos korban kiemelten fontos a szemész szakorvos által végzett vizsgálat! Ekkor derülhetnek ki a rejtett távollátóság és a kisfokú szaruhártya görbületi hibák, mert óvodás korban ezek még panaszt nem okoznak. Ezek jellemző tünetei a fejfájás, betűtévesztés, hosszú ideig nem szeret olvani a gyermek, szemkönnyezés, stb.

A rejtett távollátóság esetében nem alakul ki kancsalság, kis ideig távolra és közelre is jól lát a gyermek, de tartós közeli munkánál megjelennek a fent felsorolt panaszok.

A másik fénytörési hiba, ami általában iskolás korban alakul ki, a rövidlátóság. Változó ütemben romlik a gyermek szeme a növekedés különböző szakaszaiban. Szemüveggel jól kijavítható, korrigálható de ehhez szükséges hogy félévente ellenőrző szemvizsgálaton vegyen részt, hogy mindig a megfelelő, a jó látáshoz szükséges szemüveget viseljen a gyermek.

Jelentkezzen be szemvizsgálatra: online bejelentkezéshez kattintson ide

Töltse le kuponunkat! Regisztráljon 3 000 Ft kedvezményért!

Dr Pólik Teréz szemész szakorvos rendelési ideje:
Kedd: 17:00 - 19:30
Csütörtök: 17:00 - 19:30
Szombat: 8:00 - 12:00

 

Szemvizsgálatra

bejelentkezés

Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English.

Bejelentkezés

Tetejére